eterično olje Amyris Eteris

Amyris eterično olje

Amyris balsamifera

Amyris je tropsko zimzeleno drevo z lepimi belimi cvetovi, ki raste na goratih pobočjih Haitija. Njegovo deblo vsebuje veliko dišeče smole, iz njegovega lubja pridobivajo eterično olje. Imenujemo ga tudi zahodnoindijska sandalovina, saj po vonju in aromaterapevtskih lastnostih spominja na pravo (vzhodnoindijsko) sandalovino. Eterično olje amyrisa sprošča in pomirja, zmanjšuje občutek tesnobe in pomaga pri obvladovanju vsakodnevnega stresa. Nepogrešljivo je pri meditaciji. Hkrati izboljšuje cirkulacijo, dviguje razpoloženje in deluje kot blag afrodiziak. Ima protivnetne lastnosti, ki pomirjajo kožo, zato je cenjen v kozmetiki. Je sestavina mnogih moških parfumov. V mešanicah eteričnih olj deluje kot ojačevalec arome.

V mešanicah se dobro ujema z: Geranija, Sivka, Patchouli, Pomaranča, Sandalovina, Ilang-Ilang, Vetiver, CedraBergamotka

 

 

4,90€

Volumen: 10 ml

Lastnosti izdelka

Eterično olje
Parna destilacija
Lubje
Seskviterpenoli

Amyris

Botanično ime

Amyris balsamifera

Pridobivanje

parna destilacija lubja

Vonj

balzamični, lesni, sladkast

Intenziteta vonja

visoka

Nota

nizka

Maksimalna koncentracija RIFM

do 10 % (1 do maks. 20 kapljic na 10 ml)

Izparilnik ali difuzor (meditacija):
Amyris  ***Sivka* Pomaranča**

Savna:
Amyris 10 * Bor 15 * Cedra 15 * Evkalipt 10 *

Kopel (za sprostitev):
Amyris ***Pomaranča*** Geranija*

 

AMYRIS BALSAMIFERA BARK OIL

  • Brezplačna poštnina
    za naročila nad 30€
  • Dostava naslednji dan
    pri naročilih do
    13. ure
  • Kontakt:
    info@favn.si,
    01 43 63 188
  • 10% vrednosti vsakega nakupa
    vrnemo kot dobropis
  • Naloži si
    katalog, cenik...