Preženite najhujšo zver v gozdu!


Pomlad nas s svojimi pomirjujočimi zelenimi barvami vztrajno vabi v naravo. Glede na to, kakšne pozitivne učinke prinaša sprehod po gozdu ali ob travniku našemu telesu in umu, se klicu le odzovite! Pazite pa, da vam prijetnega dne ne pokvarijo male živali – govorimo seveda o klopih.

Poleg standardnih ukrepov se pred njimi zaščitite tudi s pomočjo eteričnih olj. Postopek priprave spreja je zelo enostaven, potrebujete le tri sestavine.

Sestavine:

Sestavine za sprej proti klopom.

Sestavine za sprej proti klopom.

V embalažo vlijte 50 ml etanola, nato nakapajte navedene količine eteričnih olj origana in zelene mete, pretresite in sprej je pripravljen za uporabo.

 

Za uporabo eteričnih olj origana in zelene mete smo se odločili na podlagi izsledkov raziskave, ki je pokazala, da sta pri odganjanju klopov uporabljeni eterični olji še bolj učinkoviti kot eterični olji timijana in rožmarina. Izsledke raziskave lahko preberete na tej povezavi.

 

Pozor: koncentracija eteričnih olj je zelo visoka, eterično olje origana lahko na kožo, zlasti bolj občutljivo, deluje dražeče, zato sprej pred odhodom v naravo poškropite samo po oblačilih!

Izdelki opisani v zgornjem blogu

Etanol 96 % p. d.

Etanol (96-odstotni, denaturiran) je vsestranska sestavina, ki se lahko uporablja kot topilo, protimikrobno sredstvo, adstringent ipd. OPIS Etanol je brezbarvna, transparentna tekočina z značilnim intenzivnim vonjem. OPOZORILA Etanol je lahko vnetljiva tekočina in hlapi. Hraniti ga je treba zunaj dosega otrok, ločeno od vročine in odprtega ognja. Hranite v tesno zaprti posodi. Med uporabo je […]

5,19 EUR

Zelena meta eterično olje

Meta je hibridna rastlina, zato se zlahka križa in obstaja v mnogih vrstah. Za razliko od poprove mete je zelena bolj blaga, zato je primerna tudi za občutljivejše osebe. Poleg kamilice je meta najbolj priljubljena in znana zdravilna rastlina. V 9. stoletju je neki menih razglasil, da bi prej preštel iskre v ognjeniku kot pestrost […]

7,20 EUR

Origano – BIO eterično olje (CT carvacrol)

Origano je začimba, ki jo vsi poznamo kot glavno začimbo na priljubljenih picah. Divji origano pa za razliko od navadnega uspeva izključno na težko dostopnih gorskih predelih južnega Mediterana. Od navadnega se loči tudi po kemijski sestavi in namembnosti uporabe. Eterično olje divjega origana je znano po svoji močni aromi. Visoka vsebnost fenolov v njem […]

13,59 EUR