Korenje seme

Korenje (seme) eterično olje

Daucus carota

Eterično olje korenja se pridobiva iz posušenih semen rastline in ima značilen zemeljsko- zeliščni vonj. Zelo je cenjeno v kozmetiki, uporablja se v izdelkih za masažo obraza in za nego suhe, blede, poškodovane in zrele kože, saj izboljšuje njen tonus ter učinkovito obnavlja kožne celice. Je odlično sredstvo za nego kože po sončenju, saj jo neguje in nahrani. Pospešuje izločanje škodljivih snovi iz telesa, zato je v masažnih izdelkih učinkovita pomoč pri hitrejšem razstrupljanju telesa in proti celulitu. Blagodejno deluje na simptome PMS in pomaga blažiti prebavne težave. Je tudi sestavina nekaterih parfumov.

V mešanicah se dobro ujema z: Brin, Cedra, Amyris, Sandalovina, Limeta, Bergamotka, Smilj, Geranija

 

 

11,94€

Volumen: 5 ml
Za večje količine in veleprodajo obiščite Favn Professional


Lastnosti izdelka

Eterično olje
Parna destilacija
Semena
Seskviterpenoli

Korenje (seme)

Botanično ime

Daucus carota

Poreklo

glej certifikat spodaj

Pridobivanje

parna destilacija semen

Vonj

lesni, zemeljski

Intenziteta vonja

izrazita

Nota

nizka

Maksimalna koncentracija RIFM

do 5 % (1 do maks. 10 kapljic na 10 ml)

Korenje (seme) ko1711



Korenje (seme) ko176
Korenje (seme) 87152_ko152

Olje za masažo (po sončenju): Korenje*** Sivka** Limona*

Olje za obrazno masažo: korenje*** sandalovina* laški smilj**

Olje za lokalno vtiranje (nega pokodovane kože): Korenje*** Smilj** Neroli **

Kopalna kad (proti izčrpanosti): Korenje**** Brin*** Geranija**

DAUCUS CAROTA SATIVA SEED OIL, LIMONENE*, GERANIOL*, CITRAL*, LINALOOL*, CITRONELLOL*, EUGENOL*, FARNESOL*
(*NARAVNA SESTAVINA ETERIČNEGA OLJA)