Laski smilj-u- jojobI

Laški smilj 5% – BIO eterično olje v jojobi

Helichrysum italicum

Laški smilj je aromatična rastlina z značilnimi rumenimi cvetovi, poznana pod imenom »immortelle«, ki raste v Sredozemlju. Zaradi njegovih številnih blagodejnih učinkov na kožo so ga stari Grki imenovali »zlato iz sonca«. Ker rastlina vsebuje izredno malo eteričnega olja, sodi med dražja olja. Ima širok razpon delovanja, deluje proti radikalom in učinkovito regenerira tako kožo obraza kot celotno telo. Pomaga razstrupljati telo in pospešuje limfno drenažo, zato se uporablja v masažnih izdelkih proti strijam in celulitu. V aromaterapiji se ga uporablja za blaženje sončnih opeklin in pri pikih insektov. V kozmetiki je olje laškega smilja nepogrešljivo pri negi proti gubam ter za nego občutljive in problematične kože.

V mešanicah se dobro ujema z: Vrtnica, Geranija, Sivka, Limona, Limeta, Petitgrain, Pomaranča, Bergamotka, Rožmarin

 

 

9,99€

Volumen: 10 ml
Za večje količine in veleprodajo obiščite Favn Professional


Lastnosti izdelka

Eterično olje
Parna destilacija
Cvetoči vršički
Estri

Laški smilj 5% v jojobi - BIO

Botanično ime

Helichrysum italicum

Poreklo

glej certifikat spodaj

Pridobivanje

parna destilacija cvetočih vršičkov

Vonj

lesni, zeliščni

Intenziteta vonja

izrazita

Nota

srednja

Maksimalna koncentracija RIFM

do 5 % (1 do maks. 10 kapljic na 10 ml)

Olje za masažo (proti utrujenosti): Smilj 5 * Bosvelija*** Rožmarin*

Olje za obrazno masažo: laški smilj** rimska kamilica** sivka**

Olje za lokalno vtiranje (nega vnete kože): Smilj 10 * Sivka***

Glinena podlaga (pridih Dalmacije): Smilj**** Sivka*** Timijan*

SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL, HELICHRYSUM ITALICUM FLOWER OIL, LIMONENE*, LINALOOL*
(*NARAVNA SESTAVINA ETERIČNEGA OLJA)