Mira

Mira eterično olje

Commiphora myrrha

Mira je drevo, ki raste v sušnih predelih severovzhodne Afrike in na Arabskem polotoku. Miro omenjajo že v egipčanskih papirusih, Vedah, Stari in Novi zavezi, Koranu, grških in rimskih spisih. V deževnem obdobju se iz prerezanega lubja izceja gosta smola, iz katere z destilacijo pridobivajo eterično olje. V kozmetiki se ga uporablja v losjonih in kremah za nego občutljive ter suhe, izsušene in razpokane kože. V aromaterapiji ga uporabljamo za oskrbo manjših ranic, za ublažitev vnetij kože in ob težavah z dihali. Njegov vonj deluje pomirjujoče, zato ga pogosto uporabljajo pri meditaciji.

V mešanicah se dobro ujema: Bosvelija, Sivka, Sandalovina, Amyris, Patchouli, Rožmarin, Cedra

 

 

13,47€

Volumen: 5 ml
Za večje količine in veleprodajo obiščite Favn Professional


Lastnosti izdelka

Eterično olje
Parna destilacija
Smola
Seskviterpeni

Mira

Botanično ime

Commiphora myrrha

Poreklo

glej certifikat spodaj

Pridobivanje

parna destilacija smole

Vonj

globok, topel, zemeljski

Intenziteta vonja

izrazita

Nota

nizka

Maksimalna koncentracija RIFM

do 3 % ( 1 do maks. 6 kapljic na 10 ml)

Mira mi191



Mira mi179
Mira mi173
Mira mi165
Mira 79151_mi151

Kopel za noge (proti glivicam): Mira **Palmarosa** Cimet*

Olje za lokalno vtiranje (proti celulitu): Mira*** Grenivka*** Rožmarin**

Olje za masažo (za nego občutljive kože): Mira **Cedra** Mandarina***

Kopel (za ublažitev bolečin v sklepih): mira** rožmarin** cedra*

COMMIPHORA MYRRHA OIL, LIMONENE*
(*NARAVNA SESTAVINA ETERIČNEGA OLJA)