Cipresa eterično olje Eteris

Cipresa eterično olje

Cupressus sempervirens

Cipresa je zimzelena rastlina, ki lahko uspeva dolga stoletja. V starodavnih kulturah je predstavljala simbol večnega življenja, njene dele so uporabljali kot dragoceno zdravilo in kot aromatično kadilo. Asirski zdravniki naj bi z njo zdravili posledice kačjih ugrizov in bojne rane. V aromaterapiji je eterično olje ciprese cenjeno zaradi svojega pomirjujočega in blagodejnega vpliva na počutje in na dihalne poti. Določene učinkovine v njem delujejo poživljajoče in povečujejo prekrvavitev kože, zato se pogosto uporablja pri masažah in v kopelih proti celulitu ter za pomiritev krčev in sprostitev mišic po fizičnih naporih. V kozmetiki se olje ciprese uporablja za nego mastne kože, v moških vodicah za po britju in v dezodorantih.

V mešanicah se dobro ujema z: Sandalovina, Bor, Brin, Geranija, Sivka, Ilang-Ilang, Smilj, Palmarosa, Limona, Bergamotka

 

 

5,67€

Volumen: 10 ml
Za večje količine in veleprodajo obiščite Favn Professional


Lastnosti izdelka

Eterično olje
Parna destilacija
Vejice
Monoterpeni

Cipresa

Botanično ime

Cupressus sempervirens

Poreklo

glej certifikat spodaj

Pridobivanje

parna destilacija vejic

Vonj

balzamični, dimni, lesni

Intenziteta vonja

izrazita

Nota

srednja do visoka

Maksimalna koncentracija RIFM

do 4 % (1 do maks. 8 kapljic na 10 ml)

Cipresa cp179



Cipresa cp172
Cipresa cp167
Cipresa 02159_cp159

Izparilnik ali difuzor (blagodejno delovanje na dihala) : Cipresa **Amyris* Limona***

Tonik( nega kože z razširjenimi kapilarami): Cipresa* Vrtnica** Petitgrain **

Kopel (za nego in sprostitev): Cipresa** Sivka** Geranija* Pomaranča*

Inhalacije pri težavah z dihali (robček): cipresa** zelena meta**

CUPRESSUS SEMPERVIRENS OIL, LIMONENE*, LINALOOL*
(*NARAVNA SESTAVINA ETERIČNEGA OLJA)