Splošni pogoji

KONTAKTNI PODATKI

FAVN podjetje za predelavo zdravilnih zelišč, d.o.o., ADAMIČEVA 51, 1290 GROSUPLJE
TELEFON: 01 43 63 188
FAX: 01 43 63 189
SPLETNA STRAN: www.favn.si, e-mail: info@favn.si
IBAN: IBAN SI56 0310 8100 0611 744 pri SKB d.d., BIC: SKBASI2X

PODATKI O PODJETJU

Matična številka: 5428637000
Ident. št. DDV (ID): SI62435248
Zavezanec za DDV: Da
Podjetje je član Obrtne zbornice Slovenije.
Podjetje je registrirano pri AJPES.


ODSTOP OD NAKUPA

V skladu s 43.č čl. Zvpot:
Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe,
ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka
oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden
strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu.
Če potrošnik pravice do odstopa po 43.č členu nima, mora biti to izrecno navedeno.

 

PODATKI O STRANEH

Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb tako splošnih pogojev kot tudi
pogojev spletne trgovine. Napake so možne in zanje ne prevzemamo nikakršne odgovornosti, razen
za napake na izdelku.

 

REKLAMACIJA

V primeru, da ste prejeli izdelek, ki vam ne odgovarja, ga takoj reklamirajte s priloženim računom. Stroške vračila plača kupec, stroške zamenjave pa prodajalec.
Če zamenjava ne bo mogoča, vam bomo vrnili denar. Izdelek lahko zamenjate tudi v Grosupljem, na Adamičevi 51.

 

DOSTAVA

Naročila, oddana ob delavnikih do 13. ure, bodo obdelana in poslana isti dan. Ob sobotah, nedeljah in praznikih ne poslujemo. Naročila lahko kljub temu oddate in bodo obdelana prvi naslednji delovni dan. Blago pošiljamo po dostavni službi GLS ali Pošti Slovenije ter DHL za tujino.  Plačilo je možno po predračunu, s kreditno kartico in z odkupnino.  Če je vrednost naročila višja od 30 evrov, je poštnina ne glede na način plačila za območje Slovenije brezplačna. Če znesek naročila znaša manj kot 30 evrov, za območje Slovenije poštnina pri plačilu z odkupnino znaša 5 evrov, ob plačilu s kartico ali po predračunu pa 3,5 evra.  Za Hrvaško znaša poštnina 9 evrov, za  ostala naročila iz Evropske unije pa 15 evrov, ne glede na višino naročila in obliko plačila. Če pošljemo dva ali več izdelkov v enem paketu, se obračuna pakiranje in dostava samo enkrat.

 

INFORMACIJE O CENAH

Vse cene vsebujejo 22 % DDV oz. 9.5 % v primeru prehranskih dopolnil in so označene v evrih. Cene so zagotovljene na dan naročila in se lahko spreminjajo.

 

VELJAVNOST NAROČILA

Kupec s svojim naročilom potrjuje, da sprejema naše prodajne pogoje.

 

TAJNOST PODATKOV

FAVN, d. o. o., potrebuje za korektno izpolnitev naročila nekatere vaše osebne podatke.
Vse podatke bomo obdržali v tajnosti in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.
Pogodba o nakupu (račun) bo hranjena na sedežu podjetja in dostop do nje je možen
samo kupcu in prodajalcu.

 

ISKANJE IZDELKA IN POSTOPEK NAKUPA

Izdelek lahko poiščete na naši spletni strani www.favn.si s sledenjem navodilom z izborom kategorij na levi strani. Ko najdete želeni izdelek, kliknite kupi, da ga dodate v košarico. Dodate lahko več izdelkov. Ko končate z nakupovanjem, v meniju Košarica izpolnite vsa zahtevana polja in jih še enkrat preverite. Preverite tudi izračun nakupa in, če se strinjate s pogoji nakupa, pritisnite Zaključi nakup. S tem je vaše naročilo oddano. Prikazan bo končen znesek nakupa in, če se strinjate s pogoji, kliknite na Oddaj naročilo.
Če želite izdelek izbrisati, kliknite na X. Če želite preveriti stanje v svoji košarici, kliknite na košarico,
sproti lahko svoje naročilo popravljate. Za vse informacije in pomoč smo vam na voljo na telefonski številki
01 43 63 188 ali prek e-pošte: info@favn.si.
Izdelek lahko naročite tudi po telefonu, med delavniki od 8.30 do 15.30.

 

POGOJI ZA PREKLIC NAROČILA

Že oddano naročilo lahko stranka prekliče v svojem računu. Če želi stranka naročilo preklicati po že izvedenem plačilu, lahko to stori tako, da piše na info@favn.si ali  pokliče na 01 43 63 188 (vsak delavnik med 8.30 in 15.30), naročilo bomo stornirali, kupnino pa nakazali na račun stranke.

 

PODATKI O NAČINU PLAČILA

Preko spletne strani naročeno blago je možno plačati po predračunu, s kreditno kartico, po povzetju ali po prevzemu na sedežu podjetja.

 

VAROVANJE KARTIČNIH PODATKOV

Favn se zavezuje, da bo za varnost kartičnih podatkov skrbel v skladu s Standardom za varnost podatkov industrije plačilnih kartic (PCI DSS).

E-KLUB

Z vsakim nakupom po zaključku naročila na svoj račun prejmete 10 % zneska nakupa v obliki dobropisa. Naročilo prejme status “Zaključeno” v roku 14 dni po plačilu in prejemu blaga. Dobropis lahko uporabite le za nakupe v spletni trgovini favn.si in ga ni mogoče izplačati v gotovini.

 

PRODAJALNA NA SEDEŽU PODJETJA

Izdelke lahko preizkusite in kupite tudi v naši prodajalni: ADAMIČEVA 51, 1290 GROSUPLJE (ZEMLJEVID).

 

NAGRADNE IGRE

a) Organizator
Nagradne igre se odvijajo na Favnovih profilih družbenih omrežji Facebook in Instagram. Nobena od nagradnih iger ni v nobeni povezavi, sponzorirana ali organizirana s strani Facebooka, ki tudi ne prevzema nobene odgovornosti v povezavi z nagradnimi igrami. Organizator nagradnih iger je podjetje Favn, d. o. o., ki nagradne igre izvaja z namenom promocije izdelkov.

b) Potek, sodelovanje in trajanje
Potek, sodelovanje in trajanje posamezne nagradne igre je opredeljeno vsakokrat posebej in jasno zapisano v objavi na družbenih omrežjih, ki se nanaša na posamezno nagradno igro.

c) Izbor in obveščanje nagrajenca ter prevzem nagrade
Izbor nagrajenca je lahko naključen s pomočjo spletnega orodja ali pa ga po svoji presoji izberejo pristojni v podjetju Favn. Izbor (ter kriteriji, če ne gre za naključen izbor) je opredeljen posebej za vsako nagradno igro posebej, in sicer v objavi na družbenih omrežjih, ki se na to igro nanaša, ali v zapisu na blogu Favnova piščal. Nagrajenec bo o nagradi obveščen v zasebnem sporočilu in odgovoru na njegov komentar. Nagrajenec nagrado prejme po pošti ali na drugačen način, če je tako dogovorjeno.

č) Zasebnost in varstvo osebnih podatkov
Favn, d. o. o., se zavezuje, da bo osebne podatke, ki jih bodo podali sodelujoči, varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (UL RS, št. 94/07). Za uveljavitev svojih pravic in obveznosti iz omenjenega zakona, naj se sodelujoči obrnejo na elektronski naslov info@favn.si.

d) Dovoljenje za objavo 
Vsi sodelujoči v katerikoli nagradni igri se strinjajo, da lahko Favn na svoji spletni strani in na družbenih omrežjih objavi njihovo ime, pod katerim so sodelovali v nagradni igri.
(Pogoji nagradnih iger objavljeni 22. 6. 2020, posodobljeni 8. 7. 2020)