Ilang-ilang

Ilang-ilang – eterično olje

Cananga odorata

V Indoneziji je navada, da poročno posteljo mladoporočencev prekrijejo s cvetovi ilang-ilanga. V deželah podnebnega pasu, kjer drevo raste (Filipini, Madagaskar, Reunion, Komorski otoki), nosijo njegove cvetove v ogrlicah, iz olja ilang-ilanga in kokosovega olja pa izdelujejo pripravke za nego las in telesa. Eterično olje ilang-ilanga je zaradi svojega izrazitega in prijetega vonja priljubljeno med ljubitelji aromaterapije, najdemo pa ga tudi med sestavinami mnogih parfumov. Deluje antidepresivno in pomirjujoče, pomaga sprostiti napetost, lajšati stres, tesnobo in nespečnost. V kozmetiki se uporablja pri negi nečiste kože in aken, za nego nohtov, v šamponih proti poškodovanim in krhkim lasem pa tudi v izdelkih za nego po sončenju.

V mešanicah se dobro ujema z: Amyris, Bergamotka, Neroli, Jasmin, Grenivka, Geranija, Sivka, MirtaSandalovina

 

 

8,30€

Volumen: 10 ml
Za večje količine in veleprodajo obiščite Favn Professional


Lastnosti izdelka

Eterično olje
Parna destilacija
Cvet
Seskviterpeni

Ilang - Ilang

Botanično ime

Cananga odorata

Poreklo

glej certifikat spodaj

Pridobivanje

parna destilacija cvetov

Vonj

cvetni, sladkast

Intenziteta vonja

močna

Nota

nizka

Maksimalna koncentracija RIFM

do 10 % (1 do maks. 20 kapljic na 10 ml)

Izparilnik ali difuzor (za boljše počutje): Ilang-ilang **petitgrain **Jasmin**

Olje za masažo lasišča (proti ušem): Ilang-ilang*** Geranija**, Sivka**, Verbena**

Kopel (proti nespečnosti): Ilang-ilang* Neroli*** *Rimska kamilica *

Izparilnik ali difuzor (osvežitev): ilang ilang** bergamotka* pomaranča**

CANANGA ODORATA FLOWER OIL, LINALOOL*, BENZYL BENZOATE*, FARNESOL*, BENZYL SALICYLATE*, GERANIOL*, EUGENOL*, ISOEUGENOL*, CITRAL*, ANISYL ALCOHOL*, CINNAMAL*, LIMONENE*, BENZYL ALCOHOL*, CINNAMYL ALCOHOL*, BENZYL CINNAMATE*, CITRONELLOL*
(*NARAVNA SESTAVINA ETERIČNEGA OLJA)