Patchouli

Patchouli eterično olje

Pogostemon cablin

Pačuli je grmičasta rastlina, ki izvira iz tropskih predelov Afrike in Azije. V času, ko je bila Indija angleška kolonija, so pačuli uporabljali za zaščito tekstilnih izdelkov pred molji in drobnim mrčesom. Vonj pačulija (ki nekoliko spominja na vonj starih garderobnih omar) je ponovno preplavil svet v času hipi generacije, ko je bilo moderno tako zanimanje za budizem kot potovanja v Indijo in nošenje tamkajšnjih oblek. Olje danes množično uporabljajo izdelovalci parfumov, kozmetike in mil. V aromaterapiji je olje pačulija cenjeno zaradi številnih lastnosti: pomaga blažiti vnetja, tonizira, rahlo poživlja, blaži občutke tesnobe in brezvoljnosti, krepi telesno odpornost in deluje kot afrodiziak. V kozmetiki je dragoceno sredstvo za nego kože, saj jo razkužuje, obnavlja, vlaži in pomirja.

V mešanicah se dobro ujema: Bergamotka, Žajbelj, Geranija, Vanilija, Mirta, Palmarosa

 

8,38€

Volumen: 10 ml
Za večje količine in veleprodajo obiščite Favn Professional


Lastnosti izdelka

Eterično olje
Parna destilacija
List
Seskviterpeni

Patchouli

Botanično ime

Pogostemon cablin

Poreklo

glej certifikat spodaj

Pridobivanje

parna destilacija listov

Vonj

grenak, lesni, sladkast, zemeljski

Intenziteta vonja

izrazita

Nota

nizka

Maksimalna koncentracija RIFM

do 10 % (1 do maks. 20 kapljic na 10 ml)

Patchouli pa183



Patchouli pa1710
Patchouli pa173
Patchouli pa167
Patchouli 20162_pa162

Neposredno vdihavanje (proti utrujenosti): Patchouli**** Poprova meta* Limonska trava****

Kad (pomiritev srbeče kože): Patchouli ***Sivka*** Geranija**

Olje za lokalno vtiranje (nega kože): Patchouli**Mirta** Bergamotka**

Glinena podlaga (za kuhinjo): Patchouli** Vanilija****

POGOSTEMON CABLIN LEAF OIL
(*NARAVNA SESTAVINA ETERIČNEGA OLJA)