kamilica rimska

Kamilica (rimska) eterično olje

Anthemis nobilis

V Evropi je kamilica že od nekdaj cenjena rastlina in ena od pomembnejših sestavin mnogih zeliščnih izdelkov. Odganja mrčes in deluje pozitivno na rast in zdravje rastlin v svoji bližini, zato ji vrtnarji pravijo »rastlinski zdravnik«. Olje je rumenkaste barve, tudi njegova kemična sestava in vonj se zelo razlikujeta od olja nemške kamilice. Aromaterapevti eterično olje kamilice pogosto uporabljajo za lajšanje duševnih tegob in kot pomoč pri nespečnosti. Uporablja se za izpiranje ustne votline, v kozmetiki za nego občutljive in poškodovane kože. Pri negi las lahko kamilično olje uporabimo za osvežitev naravne svetle barve las.

V mešanicah se dobro ujema z: Geranija, Jasmin, Limona, Neroli, Palmarosa, Vrtnica, Čajevec, EvkaliptŽajbelj

 

 

14,28€

Volumen: 5 ml
Za večje količine in veleprodajo obiščite Favn Professional


Lastnosti izdelka

Eterično olje
Parna destilacija
Cvet
Estri

Kamilica (rimska)

Botanično ime

Anthemis nobilis

Poreklo

glej certifikat spodaj

Pridobivanje

parna destilacija cvetov

Vonj

cvetni, sladkast

Intenziteta vonja

izrazita

Nota

srednja

Maksimalna koncentracija RIFM

do 4 % (1 do maks. 8 kapljic na 10 ml)

Kamilica (rimska) rk1812



Kamilica (rimska) rk181
Kamilica (rimska) rk174
Kamilica (rimska) rk169
Kamilica (rimska) 54159_rk159

Izparilnik ali difuzor (za psihične tegobe): Rimska kamilica* Cedra** Bergamotka* Sivka**

Olje za masažo (nega otroške kože): Rimska kamilica* Sivka**

Olje za masažo (nega kože): rimska kamilica** jasmin* neroli**

Obkladki (nega sklepov in vezi): Rimska kamilica** Evkalipt* Rožmarin** Sivka*

ANTHEMIS NOBILIS FLOWER OIL , LIMONENE*
(*NARAVNA SESTAVINA ETERIČNEGA OLJA)