Vetivert

Vetivert eterično olje

Vetiveria zizanioides

Vetivert je gosto rastoča dišeča trava, z močnimi in razvejanimi koreninami, iz katerih pridobivajo njeno eterično olje. Iz njega izdelajo skoraj tretjino vseh parfumov na svetu. Ima izredno specifičen močan vonj z zelo nizko noto. V aromaterapiji ga poznamo kot olje spokojnosti. Njegov vonj pomirja, uporabljamo ga v mešanicah proti hiperaktivnosti, tesnobi, žalosti, nespečnosti in psihični izčrpanosti. Pomaga krepiti telesno odpornost. V kozmetiki ga uporabljamo za nego suhe, dehidrirane in razdražene kože, saj jo vlaži in hrani ter pomaga zmanjševati nastajanje gubic; zato se priporoča za nego utrujene in zrele kože. Pospešuje celjenje ran in pomirja vneto kožo. Deluje kot dezodorant, slovi kot afrodiziak.

V mešanicah se dobro ujema z: Bergamotka, Poper, Cedra, Žajbelj, Ilang-ilang, Patchouli, Sandalovina, Amyris

 

15,23€

Volumen: 10 ml
Za večje količine in veleprodajo obiščite Favn Professional


Lastnosti izdelka

Eterično olje
Parna destilacija
Korenine
Seskviterpenoli

Vetivert

Botanično ime

Vetiveria zizanioides

Poreklo

glej certifikat spodaj

Pridobivanje

parna destilacija korenine

Vonj

zemeljski

Intenziteta vonja

izrazita

Nota

nizka

Maksimalna koncentracija RIFM

do 5 % (1 do maks. 10 kapljic na 10 ml)

Vetivert vt1811



Vetivert vt1710
Vetivert vt174
Vetivert vt169
Vetivert 67155_vt155

Izparilnik ali difuzor (meditacija): Vetivert* Cedra*** Žajbelj*

Olje za masažo (nega zrele kože): Vetivert * Patchouli**, Bergamotka***

Olje za lokalno vtiranje (za nego sklepov): Vetivert* Poper** Timijan** Limona***

VETIVERIA ZIZANOIDES ROOT OIL
(*NARAVNA SESTAVINA ETERIČNEGA OLJA)