Naša zgodba

About us

ZAUPAMO NARAVI. ŽE TRIDESET LET.

Podjetje Favn smo zasnovali na trdnih podjetniških temeljih in poznavanju naravne kozmetike ter tradicionalnih zdravilnih zelišč in njihovih blagodejnih učinkov. Podjetje je v svojem delovanju že od samega začetka prežeto s tradicionalnimi vrednotami, ki v ospredje postavljajo človeka in njegovo dobro počutje, neokrnjeno naravo ter njuno tesno prepletenost. Ker pokriva podjetje Favn s svojimi izdelki izjemno širok spekter človekovih potreb – od kozmetičnih do holističnih – vzbuja pri svojih zvestih uporabnikih zaupanje in verodostojnost, in to že od samega začetka.

 

Zgodba se začne …

Zgodba podjetja Favn se začne s Štefanom Kovačem. Ta leta 1985 v Ljubljani postavi temelje malega zeliščnega laboratorija. Od tu prihajajo na trg nekdanje Jugoslavije prvi Favnovi izdelki. Zavezanost h kakovosti in temeljnim vrednotam ter poznavanje tradicije zeliščarstva ter sodobnih kemijskih tehnologij obrodijo v hipu sadove. Nekateri izdelki, kot na sta na primer Zeliščna masaža in Zebal, postanejo namreč uspešnice že takoj na začetku svoje poti. Postanejo celo pravcate legende, saj se s sicer rahlo spremenjeno recepturo še danes pogosto znajdejo v nakupovalni košarici naših zvestih potrošnikov.

 

Lastna proizvodnja

V devetdesetih letih se v podjetju Favn zgodi prvi razvojni preskok. Favn začne z lastno proizvodnjo zeliščnih izvlečkov, med prvimi v Sloveniji ponudi naravna eterična olja. Hkrati nenehno povečuje že tako raznolik asortiment zeliščnih izdelkov, ga posodablja in usklajuje tako s spreminjajočimi se potrebami trga kot z zahtevami nove zakonodaje. Rezultat: podjetje raste – po prometu, številu zaposlenih in seveda po ugledu, ki ga uživa med svojimi vse bolj zahtevnimi potrošniki.

 

Novo poglavje

Na pragu novega tisočletja se odpre novo poglavje v razvoju podjetja, ki je usmerjeno pretežno v strateški razvoj. Po letu 2000 začne namreč Favn vlagati zlasti v razvoj tehnološke opreme, proizvodnje, trženja in svojih zaposlenih. Krona vseh razvojnih prizadevanj je leto 2010, ko se glavnina podjetja preseli v Grosuplje. Tam se vzpostavi nova, sodobna proizvodna linija, ki zna odgovoriti na ključne potrebe sodobnega potrošnika:

  • naravna kozmetika iz certificiranih surovin iz ekološke pridelave,
  • 100 % čista in naravna eterična olja laboratorijsko nadzorovane kakovosti.

 

Favn danes

Vpogled v trenuten ustroj podjetja in stanja na trgu je približno takšen: Favn je na slovenskem trgu še vedno eden večjih ponudnikov ekološke naravne kozmetike (Natali), pa tudi tradicionalne kozmetike in blagodejnih pripravkov na osnovi izvlečkov iz zdravilnih zelišč. Z blagovno znamko Eteris ostaja zagotovo med glavnimi ponudniki naravnih, čistih eteričnih olj kontroliranega kakovosti. Predvsem pa je eden glavnih stebrov mlade aromaterapevtske dejavnosti, ki ji poleg lastnih izdelkov nudi podporo tudi s pomočjo delavnic in svojih visoko izobraženih strokovnjakov.

 

Pogled na jutri

Favn je po 30 letih podjetje, ki je zasnovano na trdnih temeljih tradicije in sožitja z naravo. Izkušnje, znanje, poznavanje sodobnih kemijskih tehnologij in izvrsten vpogled na potrebe trga z vse bolj ekološko ozaveščenim potrošnikom so seveda ključnega pomena pri nadaljevanju uspešne poslovne poti.

 

OSEBNA IZKAZNICA PODJETJA

FAVN d.o.o.
Adamičeva 51, Grosuplje

ID za DDV SI62435248 Matična št. 5428637
TR pri SKB, d.d.: IBAN SI56 0310 8100 0611 744

Tel.: 01 43 63 188 (ob delavnikih 7.30-16.00)
Faks: 01 43 63 189
E-pošta: info@favn.si
Spletna stran: https://www.favn.si
Delovni čas: 7.30-16.00

STORITVE

  • Razvijamo zeliščne izdelke za tretjo osebo. Po naročilu izdelamo recepture, vzorce in proizvodno dokumentacijo.
  • Po naročilu proizvajamo izdelke pod blagovno znamko naročnika.