Cedra BIO

Cedra – BIO eterično olje

Cedrus atlantica

Olje cedre se je že v davnini uporabljalo za kadilo, prav tako pa tudi kot eno glavnih sestavin za zaščito egipčanskih mumij. Še dandanes ga uporabljajo v tibetanskih templjih in v tibetanski medicini. Zaradi svojega specifičnega lesnega vonja je eterično olje cedre sestavina mnogih moških parfumov. V kozmetičnih izdelkih se cedra uporablja za čiščenje aknaste in pomirjanje občutljive kože. Blagodejno deluje na dihala in pomaga pri izkašljevanju. Eterično olje cedre je pogosta sestavina masažnih olj, v kopelih spodbuja prekrvavljenost telesa. Blag lesni vonj cedrovega olja krepi in pomirja, je tudi priljubljeno olje za meditacijo, saj vzpostavlja harmonijo in stabilizira energijo.

V mešanicah se dobro ujema z: Brin, Jasmin, Sivka, Rožmarin, Cipresa, Neroli, Limona, BergamotkaMandarina

 

 

5,90€

Volumen: 10 ml
Za večje količine in veleprodajo obiščite Favn Professional


Lastnosti izdelka

Eterično olje
Parna destilacija
Les
Seskviterpeni

Cedra - BIO

Botanično ime

Cedrus atlantica

Poreklo

glej certifikat spodaj

Pridobivanje

parna destilacija lesa

Vonj

lesni, svež, zeliščni

Intenziteta vonja

visoka

Nota

nizka

Maksimalna koncentracija RIFM

do 8 % (1 do maks. 16 kapljic na 10 ml)

Izparilnik ali difuzor (za zbistritev in lažje dihanje): Cedra* Rožmarin** Limona***

Kopel (nega razdražene kože): Cedra*** Rimska kamilica** Mandarina ***

Olje za masažo (nega kože): Cedra** Sivka* Lovor *

CEDRUS ATLANTICA BARK OIL
(*NARAVNA SESTAVINA ETERIČNEGA OLJA)