Evkalipt

Evkalipt – BIO eterično olje

Eucalyptus globulus

Drevo evkalipta izvira iz Avstralije in Tasmanije, kjer ga poznajo tudi pod imenom modri kavčukovec. Pogosto ga uporabljajo za izsuševanje močvirnatih področij, ker njegove globoke korenine posrkajo ogromne količine vode, ki nato izhlapi skozi liste. Usnjati listi so prepredeni z žilami, iz katerih pridobivajo eterično olje. V aromaterapiji je evkaliptovo olje cenjeno zaradi antiseptičnega delovanja. Blagodejno deluje pri prehladih in težavah z dihali. V kozmetiki se uporablja za nego nečiste kože in proti prhljaju. Je tudi pogosta sestavina masažnih olj, saj deluje poživljajoče in pomaga sprostiti utrujene mišice. Njegov vonj deluje kot naravni odganjalec insektov. Pogosto se uporablja v finskih savnah in za osvežitev zraka.

V mešanicah se dobro ujema z: Rožmarin, Bor, Cedra, Mirta, Ho-wood, Sandalovina, Amyris, GeranijaSivka

 

 

4,60€

Volumen: 10 ml
Za večje količine in veleprodajo obiščite Favn Professional


Lastnosti izdelka

Eterično olje
Parna destilacija
List
Oksidi

Evkalipt - BIO

Botanično ime

Eucalyptus globulus

Poreklo

glej certifikat spodaj

Pridobivanje

parna destilacija listov

Vonj

lesni, sladkast, svež

Intenziteta vonja

visoka

Nota

visoka

Maksimalna koncentracija RIFM

do 10 % (1 do maks. 20 kapljic na 10 ml)

Izparilnik ali difuzor (čistilec zraka): Evkalipt ***Palmarosa** Bazilika*

Izparilnik ali difuzor (pri prehladu): Evkalipt**Bosvelija**Lovor*

Izparilnik ali difuzor (kot repelent): Evkalipt* Citronela** Sivka** Geranija**

Olje za lokalno vtiranje (nega telesa): Evkalipt* Cedra** Rožmarin**

EUCALYPTUS GLOBULUS LEAF OIL, LIMONENE*, GERANIOL*
(*NARAVNA SESTAVINA ETERIČNEGA OLJA)