ingver

Ingver – BIO eterično olje

Zingiber officinale

Eterično olje ingverja je pridobljeno iz korenine rastline Zingiber officinale. Ime ingver izhaja iz Grške besede “zingiberis”, kar pomeni imeti obliko kot rog, na kar res spominja ta korenina. Ingver se že tisočletja uporablja v ljudski medicini za lajšanje vnetij, prehladov, trebušnih in prebavnih težav, pri artritisu in revmi. V aromaterapiji olje ingverja poživlja in pogreje. Ingver izboljša koncentracijo, zmanjšuje stres, žalost in napetost. V kozmetiki eterično olje ingverja izboljšuje izgled kože, ji povrne zdravo barvo ter zavira njeno staranje. Ingver je odličen tudi za nego las in lasišča, spodbuja rast las in pomaga pri srbenju ter razdraženem lasišču.

V mešanicah se dobro ujema z: Bergamotka, Cimet, Ilang-ilang, Grenivka, Ho-wood, Sandalovina, Amyris, GeranijaSivka

12,80€

Volumen: 5 ml
Za večje količine in veleprodajo obiščite Favn Professional


Lastnosti izdelka

Eterično olje
Parna destilacija
Korenina
Seskviterpeni

Ingver - BIO

Botanično ime

Zingiber officinale

Poreklo

glej certifikat spodaj

Pridobivanje

parna destilacija korenine

Intenziteta vonja

močna

Vonj

citrusni, svež, začimbni

Nota

visoka

Ingver – BIO in1812


ZINGIBER OFFICINALE ROOT OIL, CITRAL*, GERANIOL*, LIMONENE*, LINALOOL*
(*NARAVNA SESTAVINA ETERIČNEGA OLJA)