Ho-wood

Ho-Wood eterično olje

Cinnamomum camphora ct linalool

Eterično olje ho-wood tako po svojem vonju kot tudi po aromaterapevtskih lastnostih spominja na rožni les. Ker pa je drevo slednjega močno ogroženo in zato zaščiteno, ga nadomešča olje ho-wooda, ki se pridobiva iz kafrovca. Zaradi visoke koncentracije naravnega linaloola (več kot 95 %) nudi v zimskem času odlično podporo imunskemu sistemu. V izdelkih naravne kozmetike neguje mastno ter obnavlja občutljivo, vneto in zrelo kožo. Neguje grobo in razpokano kožo rok in nog. Uporabljamo ga kot naravni repelent ter pri izdelavi naravnih čistil in dezodorantov, kjer se lepo izrazi njegov cvetlični vonj. Je blag afrodiziak. Topel, cvetno-zeliščni vonj eteričnega olja ho-wooda spodbuja in hkrati harmonizira, sprošča pri stresu in zbuja zaupljivost.

V mešanicah se dobro ujema: Cedra, Bergamotka, Sivka, Neroli, Geranija, Petitgrain, MirtaCimet

 

 

7,91€

Volumen: 10 ml
Za večje količine in veleprodajo obiščite Favn Professional


Lastnosti izdelka

Eterično olje
Parna destilacija
Les, lubje, list
Monoterpenoli

Ho Wood

Botanično ime

Cinnamomum camphora

Poreklo

glej certifikat spodaj

Pridobivanje

parna destilacija lesa

Vonj

cvetni, lesni

Intenziteta vonja

izrazita

Nota

srednja

Maksimalna koncentracija RIFM

do 10 % (1 do maks. 20 kapljic na 10 ml)

Izparilnik ali difuzor (za sprostitev): Ho-wood** Bosvelija * Petitgrain***

Olje za lokalno vtiranje (nega zrele kože): Ho-wood**Smilj** Bergamotka**

Izparilnik ali difuzor (za odganjanje mrčesa): Ho-wood*** Citronela* Sivka** Geranija*

Izparilnik ali difuzor (osvežitev): ho-wood** bosvelija* ilang-ilang* pomaranča**

CINNAMOMUM CAMPHORA LINALOOLIFERUM WOOD OIL, LINALOOL*, LIMONENE*
(*NARAVNA SESTAVINA ETERIČNEGA OLJA)