»Hvala za izkušnjo in motivacijo«


Vse skupaj se je začelo januarja, ko so se nam je po glavah podilo kar nekaj idej, kako bi obeležili 35. obletnico Favna. Ena od idej je bil natečaj #mojIzdelek in v teh nekaj mesecih se je iz ideje razvila ena pozitivna zgodba.

 

Zmagovalka natečaja je Katja Krk, ki je v spodnjem zapisu strnila svoje misli.

foto1

»Kaj naj rečem za konec? Projekta sem se lotila z mislijo, kako je mogoče prav vse, če si tega zares močno želiš.

Moja namera je bila vzpostaviti kontakt z resnim proizvajalcem naravne kozmetike, kajti ideja se je kalila že nekaj mesecev. Masažno olje za »napete trebuščke« – mamice in dojenčke (mamice v času intenzivnega raztezanja kože na predelu trebuha in dojenčkov v času kolik).

Razpis za nov izdelek, ki je bil objavljen na strani podjetja Favn, je torej prišel ravno ob pravem času. Sploh razveselila pa sem se v trenutku, ko me je poklicala Katarina in mi sporočila veselo novico. Razvoj mojega izdelka se bo zgodil ob njihovi 35. obletnici obstoja!

Lepo po vrsti.

Najprej se je bilo potrebno pogovoriti o pričakovanjih (želje so eno, izvedba pa nekaj drugega). Predvsem zato, ker so dišave lahko vprašljive (kot morebitni alergen) za kožo najmlajših. Filozofija moje blagovne znamke Thymian je namreč že od vsega začetka – Življenje diši!

Kompromis smo našli v vsebnosti eteričnih olj, ki so primerna tako za nežno, kot tudi obremenjeno kožo, vsa uporabljena osnovna olja pa visokokakovostna in hladno stiskana. Seveda imajo uporabljene sestavine vsaka zase svoj namen, potrebno jih je le zmešati skupaj v pravem razmerju. Kakšnem pa?

Ekipa razvoja se je zaprla v laboratorij in se lotila domače naloge, medtem ko sem morala jaz še malce počakati. Vse dokler… Poštarja sem pričakovala kot majhen otrok. Morali bi me videti, ko sem odprla prvo testno stekleničko. Kako prijetno je zadišalo po sivki in geraniji (malce pa tudi po užitku) namreč mislila sem si: »Uspelo nam je!«

smart

Olje smo testirali k krogu ožjih prijateljev in prijateljic z dojenčki, s strani katerih sem dobila zelo dobre povratne informacije. Lepo je mazljivo in se hitro vpije, obenem pa pričara pristen stik starša z otrokom, ob pomirjujočem vonju sivke. Nežnemu dotiku sledi glavna nagrada: dobra energija in izvrstno počutje obeh. To pa je konec koncev tisto, kar šteje, če govorimo o višji kakovosti življenja, mar ne?

Rada se učim in nato svoje znanje tudi nadgrajujem. Poslovni izziv predstavlja namreč v prvi vrsti ideja, ki pa jo je v nadaljevanju potrebno tudi smiselno izpeljati.

Nadaljevanji te zgodbe me čaka v prihodnosti. Favnovci so mi obljubili, da se lahko za »know how« kadarkoli obrnem nanje. Torej: hvala za lepo izkušnjo ter motivacijsko zaledje, stara resnica, ki ji pritrjujem, pa je zagotovo in vedno: »Več glav več ve.««

 

Znamo oživiti ideje

Prvih 15 let smo se v podjetju ukvarjali z izdelovanjem lastnih izdelkov, že 20 let pa se ukvarjamo tudi z razvijanjem in izdelovanjem kozmetičnih izdelkov za stranke. V tem času smo si nabrali že toliko znanja in izkušenj, da res lahko trdimo, da je prav vsaka receptura svoja zgodba.

Proces se začne z naročnikovo idejo, na podlagi katere razvijemo izdelek, tudi popolnoma na novo. Tipi izdelkov, ki jih proizvajamo so: geli, kreme (emulzije olje v vodi, emulzije voda v olju), mazila, oljni geli, šamponi, balzami za ustnice, deodoranti … Na podlagi izkušenj lahko že v začetni fazi predvidimo morebitne težave in jih lahko že med razvojem odpravimo.

Nato pripravimo testne recepture, ki jih zmešamo v našem razvojnem laboratoriju na majhni skali (tipično od 250 ml do 500 ml). Veliko poudarka damo vonju izdelka, ki ga kreiramo z naravnimi eteričnimi olji ali naravnimi dišavami. Ko je formula izdelka razvita in testirana – in predvsem ko je naročnik zadovoljen z njo – lahko izdelke izdelujemo v naši proizvodnji ali pa ga stranka proizvaja sama.

Pri nas dobite tudi pomoč pri urejanju papirologije (priglasitev kozmetičnega proizvoda, izdelava poročila o varnosti, certificiranje kozmetike).

Če bi svoji ideji naravnega kozmetičnega izdelka radi vdahnili življenje, nas dobite na info@favn.si ali 01 43 63 188.