Recept 15-15-15 v boju s celulitom


O celulitu je bilo prelitega že veliko črnila. Da je to ena zelo nadležna in trdovratna stvar, vemo že vsi. Predvsem ženskam nam je znano tudi, da ga ni mogoče odpraviti čez noč, pa vendar se lahko s pravo rutino in celostnim (holističnim) pristopom uspešno zoperstavimo tej nadlogi in jo imamo pod nadzorom.


V današnjem zapisu preberite:
•  kdo ali kaj so »krivci« za celulit,
•  zakaj moški nimajo celulita,
•  kaj je »recept za uspeh«,
•  zmagovalna kombinacija 15- 15 -15.

 

 

Nič ne nastane čez noč!

Tudi celulit ne! Zato so pričakovanja, da se ga bomo znebili v kratkem času, nerealna. S celulitom se v obdobju po puberteti sooča kar od 80 do 90 odstotkov vseh žensk*. Največkrat se pojavlja na predelih stegen, zadnjice in trebuha. Vzrok in razvoj patoloških sprememb pri celulitu še ni povsem pojasnjen in veliko strokovnjakov se še vedno ukvarja s tem vprašanjem.

Znani pa so dejavniki, ki močno vplivajo na nastanek celulita: tukaj govorimo predvsem o genetskih preddispozicijah, hormonskih dejavnikih in življenjskem slogu.

Ali ste vedeli?

– Na nastanek celulita vpliva odstotek telesne maščobe in ne teže (zato imajo celulit tudi »suhice«, ki ne telovadijo oz. nimajo mišične mase).

– Pri moških je redko viden, ker imajo debelejšo kožo in nekoliko drugače razporejena vlakna v podkožju.

– Celulit je mehka želatinasta snov, sestavljena iz maščobnih celic, vode in toksinov, ki zastajajo v telesu.

Recept za uspeh = rutina

Če vemo, da ne obstaja »čudežni napoj ali krema«, ki bi čez noč odpravila celulit, še ne pomeni, da bomo vrgli puško v koruzo. Strokovnjaki na tem področju razkrivajo recept za uspeh, ki ga sestavlja vztrajnost in celovit (holistični) pristop k težavi. Mi pa bomo temu rekli rutina, ki izboljša počutje in ne samo stanje celulita.

Sestavljena je iz treh sklopov:
1. gibanje
2. hrana in pijača
3. nega

In če temu dodate še konkretne številke 15-15-15, boste z upoštevanjem navodil naredili veliko več, kot si v tem trenutku lahko predstavljate.

15 za gibanje
Vsak dan si vzemite 15 minut časa za gibanje. Zelo učinkovita je vadba s kolebnico ali hiit vadba (npr. tabata) ali pa daljši sprehod oz. hitra hoja.

15 za hrano in pijačo
Za vsak obrok si vzemite najmanj 15 minut časa. Izbirajte med zdravimi in uravnoteženimi obroki. Izogibajte se škrobu, sladkorju in alkoholu v vseh oblikah. Pijača naj bo voda ali nesladkan čaj, če pa se ne morete upreti sokovom, vam priporočamo ananasov sok (brez dodatkov), ki zelo učinkovito pospeši odvajanje toksinov iz telesa. Poskrbite za zadosten vnos tekočine.

15 za nego

Oljni piling in krema proti celulitu Figurina

Oljni piling in krema proti celulitu Figurina

Nega, tuširanje je del vsakdana, zato vam ne bo vzela dodatnega časa. Le nekoliko je potrebno spremeniti rutino. Med tuširanjem poskrbite za dobro cirkulacijo krvi. To lahko naredite s toplo-hladnim curkom vode, s suhim krtačenjem pred tuširanjem ali enostavno uporabo Oljnega pilinga proti celulitu Figurina, s katerim boste poleg mikrocirkulacije poskrbeli še za čudovit vonj vaše kopalnice, ki bo dišala po kavi in citrusih. Samo eno prijazno opozorilo – vonj oljnega pilinga Figurina v trenutku izboljša vaše razpoloženje :)

Po tuširanju namenite čas negi problematičnih predelov z izdelki, ki naj vsebujejo aktivne učinkovine za razkroj maščobnih celic. Z masažo oz. rahlim vtiranjem kreme, poskrbite za pospešitev limfnega obtoka in s tem »odplaknete « odvečno vodo in toksine, ki so del celulita. Z mislijo na te naloge je nastala Krema proti celulitu Figurina, ki deluje zelo intenzivno, kar boste nedvomno na koži tudi občutili kot rahlo ščemenje in toploto.

Če si želite boljšega počutja, zdravja in poletja brez (ali vsaj z manj) nadležnega celulita, vam svetujemo, da to rutino vpeljete v svoj vsakdan. Skrb zase naj bo na prvem mestu in nikakor ne iščite izgovorov kot je pomanjkanje časa. Če bi vedeli, da vsak človek dnevno porabi približno dve uri svojega časa za škodljive razvade, vprašanje, ali lahko najde minut za dobre navade (kot je gibanje), ne bi smelo obstajati. Obroki in nega telesa pa so že del vsakdana, zato tukaj čas ne bo izgovor. Le izbira naj bo prava. In vsak od nas ima izbiro za vse. Zato zase vedno izbirajte le najboljše.

Andreja za Favnovo piščal

* Vir: N.Sadick: Treatment for cellulite. International Journal of Women’s Dermatology 5, 2019, str. 68-79.

Izdelki opisani v zgornjem blogu

Krema proti celulitu Figurina

  Krema proti celulitu Figurina je namenjena negi predelov telesa, na katerih se nalagajo maščobne blazinice. Izbrane, 100-% naravne sestavine, stimulirajo prekrvavitev in izločanje vode ter pozitivno vplivajo na razgradnjo in nalaganje maščob. Učinki: • izboljšan videz kože s celulitom, • vpliv na izločanje vode, • pospešena mikrocirkulacija, • boljša toniziranost, navlaženost kože, • vpliv […]

24,90 EUR

Oljni piling proti celulitu Figurina

  Oljni piling proti celulitu Figurina je namenjen vsakodnevni masaži tistih predelov telesa, ki jih je prizadel celulit. Izboljša se videz kože, ki je po uporabi na otip nežna in mehka. Sestava je 100-% naravna, vodilna sestavina so sveže pražena in mleta kavna zrna ter kombinacija kvalitetnih olj. Piling ima naraven in poln vonj kave […]

12,20 EUR

Anticelulitni paket Figurina (oljni piling + krema proti celulitu)

  Z rezultatom nege kože, ki je obremenjena s celulitom, boste najbolj zadovoljni, če boste uporabljali oba anticelulitna izdelka iz linije Figurina hkrati, tako Oljni piling proti celulitu Figurina kot tudi Kremo proti celulitu Figurina.   Opis: Z Oljnim pilingom proti celulitu Figurina (140 ml) boste izboljšali videz kože na predelih s celulitom, po uporabi bo […]

30,00 EUR