Štiri obvezna eterična olja za poletje


Kaj je boljšega kot topli, bolj brezskrbni (držimo pesti, da bodo res taki!) in nekoliko počasnejši poletni dnevi? Točno takšni dnevi in zraven še štiri eterična olja iz paketa Poletni kvartet :)

 

V tem zapisu preberite:
• Kaj je to paket Poletni kvartet?
• Podrobnosti o štirih eteričnih oljih.
• Za kaj vse so v poletnem času uporabna ta eterična olja?

 

 

BREZPLAČNA ELEKTRONSKA KNJIGA.
Zdaj je na voljo tudi brezplačna elektronska knjiga, ki jo dobite na tej povezavi. V njej vas čaka 12  receptur v treh kategorijah (naravna kozmetika, dom in aromaterapevtska raba). In kar je najboljše: potrebujete samo eterična olja iz paketa Poletni kvartet.  

 

poletni_kvartet_FB

 

Kaj je to Poletni kvartet?

V paket poletni kvartet smo uvrstili štiri eterična olja: sivke, čajevca, poprove mete in limonske trave. Njihove različne kombinacije in razmerja ponujajo številne možnosti uporabe prav za poletne dni.

 

Podrobneje o vseh štirih eteričnih oljih

Eterično olje sivke: to je eterično olje, ki ima zagotovo najdaljši seznam pozitivnih učinkov na telo in duha, a hkrati je v svojem delovanju izjemno nežno. Pripisujejo mu protivnetno, protibakterijsko in regenerativno delovanje, olajša bolečino, prepreči brazgotinjenje. V kozmetičnih izdelkih eterično olje sivke pomaga pri negi različnih kožnih težav. Vonj sivke pomirja, sprošča, vzpostavlja harmonijo in zadovoljstvo.


Eterično olje čajevca
: je še eno nepogrešljivo eterično olje ne glede na letni čas. Dokazali so mu protimikrobno in protivnetno delovanje. Prisotno je v številnih izdelkih za čiščenje in nego kože, tudi kože okoli nohtov. Vonj eteričnega olja čajevca (oz. čajne mirte) je svež, rezek in prodoren, poživlja misli in krepi odpornost.


Eterično olje poprove mete
: je s svojim čistim zeliščno-mentolovim vonjem eno od najbolj priljubljenih in vsestranskih. Poskrbi za nov zagon, zbistri um, izboljša koncentracijo in odpravi zaspanost. Vzdušje bo postalo pozitivno, produktivnost se bo povečala, utrujenost in stres pa bosta pozabljena. V kozmetiki se uporablja za ublažitev srbečice, aken in sončnih opeklin.


Eterično olje limonske trave
: dokazali so mu protimikrobno delovanje, ima spodbuden, poživljajoč učinek, zmanjšuje stres in s svojim osvežujočim, travnato-citrusnim vonjem dviguje razpoloženje. Svoje mesto najde v številnih naravnih kozmetičnih izdelkih. To eterično olje je poleti obvezno, če vam komarji niso ravno najljubša družba.

 

Prvih pet receptur

Komarji, letos niste dobrodošli!

Sestavine za sprej:
• 75 g 96-odstotnega denaturiranega alkohola,
• 64 kapljic eteričnega limonske trave Eteris,
• 36 kapljic eteričnega olja poprove mete Eteris,
• 40 kapljic eteričnega olja sivke Eteris,
• 20 g destilirane vode.

Vse navedene sestavine zmešajte v embalaži s pršilko in dobro premešajte. Popršite se po potrebi in samo po oblačilih, saj je eterično olje limonske trave rahlo fototoksično, lahko tudi draži bolj občutljivo kožo.
Če vas vseeno piči kakšna žuželka, si kožo negujte z aromaterapevtsko mešanico Koža iz linije Moj Eteris.

 

Živijo, svež poletni dan

Sestavine za gel za prhanje:
• 50 ml univerzalne osnove za gel za prhanje,
• 5 kapljic eteričnega olja limonske trave Eteris
• 15 kapljic eteričnega olja poprove mete Eteris.

V osnovno penilno sredstvo nakapajte eterični olji in res dobro premešajte (priporočamo, da je embalaža ne napolnite čisto do konca, saj boste tako lažje dobro premešali). Jutranja prha s tem gelom za tuširanje vas bo poživila in vam dala energije za naporen, vroč poletni dan.

 

Če je bilo sonca preveč

Za nego kože z lažjimi sončnimi opeklinami si pripravite:
• 50 g polnomastnega čvrstega jogurta
• 7 kapljic eteričnega olja sivke Eteris
• 3 kapljice eteričnega olja čajevca Eteris
• 10 kapljic eteričnega olja poprove mete Eteris
olje šentjanževke Favn.

V dobro ohlajeni jogurt nakapajte navedene količine eteričnih olj, premešajte in na debelo namažite na prizadete mesta. Ko se zmes jogurta in eteričnih olj nekoliko posuši, jo nežno sperite s hladno vodo in nato kožo namažite še s šentjanževim oljem. Nanašanje jogurta z eteričnimi olji ponavljajte, dokler koža »žari«.

 

Pokažite stopala brez zadržkov!

Za nego kože ob nohtih, ki jih pestijo glivice, si pripravite kopel za noge. Potrebovali boste:
• 3 kapljice eteričnega olja čajevca Eteris,
• 2 kapljici eteričnega olja sivke Eteris.

Eterični olji kanemo na žlico soli in vse skupaj raztopite v kopeli za noge.

 

Zbrano med vožnjo

Na dolgi poti z avtomobilom je pomembno, da voznik ostane zbran. Namesto velikih količin kave za spremembo poskusite z neposrednim vdihavanjem eteričnega olja poprove mete. Na robček nakapajte nekaj kapljic tega eteričnega olja in večkrat vdihnite. Tak robček bo koristil tudi tistim, ki jim je med vožnjo rado slabo.

 

 

Še več receptur pričakujte v elektronski knjižici

Izdelki opisani v zgornjem blogu

Sivka (eterično olje)

100 % čisto in naravno eterično olje prave sivke.

8,84 EUR

Čajevec – BIO eterično olje

100 % čisto in naravno eterično olje, pridobljeno iz dreves avstralskega čajevca biološke pridelave.

7,80 EUR

Poprova meta (eterično olje)

Že stara ljudstva so s pomočjo poprove mete blažila prebavne motnje in osveževala ustni zadah. Poprova meta je imela pomembno vlogo pri grških in rimskih verskih obredih, z njo so aromatizirali vina in omake. Hebrejci so z njo posipavali tla v sinagogah in tako osvežili in odišavili zrak. Danes jo na veliko uporabljajo v farmacevtskih […]

5,34 EUR

Limonska trava (eterično olje)

Zunanja podoba limonske trave je tipično travnata. Zraste do 150 cm visoko. Čeprav je pri nas pred nekaj desetletji ni poznal še nihče, pa jo je pred 500 leti poznal vsak pivec piva, saj je bila limonska trava ena od pomembnejših začimb, ki so jih uporabljali pri varjenju piva. Eterično olje limonske trave vsebuje učinkovine […]

5,46 EUR

Šentjanževo olje

100 % naravno BIO šentjanževo olje pripravljeno iz SLOVENSKEGA šentjanža v oljčnem olju.

8,54 EUR

KOŽA

100 % naravna aromaterapevtska mešanica eteričnih olj Naj vam piki žuželk ali manjše površinske poškodbe kože ne povzročajo več težav. Na prizadete dele po potrebi nanesite mešanico eteričnih olj Koža, ki deluje blago protivnetno, blaži srbenje in neguje poškodovano kožo. Izdelek je primeren tudi za otroke, starejše od 3 let. Izdelki Moj Eteris v aplikatorjih […]

9,50 EUR